Otok Rab - dragulj u Jadranu

Otok Rab je jedan od dragulja u Jadranskom moru s blagom klimom. Otok Rab čine sedam mjesta. Prvo mjesto nakon dolaska s trajekta je Barbat. On je poznat po svojim prekrasnim pješčanim plažama, divljim uvalicama. Dosta ima i šljunkovitih plaža, a poneke stjenovite plaže su kao iz bajke. More je kristalno čisto, jer na otoku nema industrije. Gosti mogu uživati u vodenim sportovima, skijanja na moru, vožnja pedalinom, kajacima, mogućnost iznajmljivanja glisera, itd.

Također je popularan i tenis, odbojka na pijesku, podvodne aktivnosti u ronilačkom klubu. Otok je izuzetno zanimljiv nautičarima. Rab ima 30 pješčanih plaža. Oko otoka se nalaze brojni mali otočići. U gradu ima velikih brodova i sa njima možete obići sva okolna mjesta i otoke.

Otok RAB je jedan od dragulja u Jadranskom moru sa blagom mediteranskom klimom. Rab se nalazi na sjevernom djelu Jadranskog mora. Prostire se na površini od 90 četvornih kilometara i u njemu živi oko 9.000 stanovnika. Uglavnom se bave turizmom, ribarstvom, poljoprivredom, pčelarstvom i vinogradarstvom. RAB čine sedam naselja i to su: Barabt, Banjol, Palit, Kampor, Mundanije, Supetarska Draga i Lopar.

Otok Rab ima preko 100 kilometara uređenih pješačkih staza pogodnih za planinarenje, lakše šetnje ili trekinge. Dok pojedine staze vode uz samu obalu, druge će vas odvesti u unutrašnjost otoka, do bujnih šuma i geoloških zanimljivosti. Otok Rab je prekriven borovom šumom, raznim mirisnim biljem, hrastovom šumom, pa ga još i zovu smaragdnim otokom.

Manje je poznato da se otokom protežu “Premužićeve staze” koje je legendarni Ante Premužić trasirao i izgradio oko 1930. godine, u dužini od 5170 metara, no čim se nađete na njima prepoznati ćete inspiraciju i djelo poznatog majstora. Prvo mjesto na koje nailazite je BARBAT. BARBAT je poznat po svojim prekrasnim pješčanim plažama, divljim uvalicama. Dosta ima i šljunkovitih plaža, a stjenovite plaže su kao iz neke bajke. More je kristalno čisto. Gosti mogu uživati u vodenim sportovima, skijanje na vodi, vožnja pedolinom, kajacima, iznajmljivanje glisera itd. Takođe popularan je i tenis, odbojka na pijesku, podvodne aktivnosti u ronilačkom klubu. Rab ima 30 pješčanih plaža. Otok je izuzetno zanimljiv nautičarima. Oko otoka se nalaze brojni mali otočići koje treba posjetiti.

Dopada ti se kuća Katarina?

Pogledajte kalendar dostupnih datuma i rezervirajte kuću za sebe.

Provjeri dostupnost